Постанова уряду про внесення змін до порядку перетину державного кордону від 22.03.2021

Шановні партнери та туристи!

Згідно з постановою уряду від 22.03.2021 «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236», починаючи з 00:00 24.03.2021:

  • Громадяни України, повертаючись із-за кордону, повинні надати результат негативного ПЛР-тестування, зробленого не більш ніж за 72 години до моменту перетину кордону. У іншому випадку законодавством передбачено обов’язкову самоізоляцію/ обсервацію шляхом встановлення додатку «Вдома».
  • Іноземні громадяни (окрім іноземців, які постійно проживають на території України) повинні надати негативний результат ПЛР-тестування, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину державного кордону, без можливості здати тест по прильоту в аеропорті, або результат експрес-тесту на антиген коронавірусу SARS-CoV-2 - A RAPID ANTIGEN TEST, зроблений не пізніше 72 годин до перетину державного кордону (неважливо з якої країни іноземець летить), або сертифікат (документ англійською мовою) про повну вакцинацію від COVID-19, препаратом (вакцинами), включеними Всесвітньої організації охорони здоров`я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях (для екстреного використання). Поліс медичного страхування надається обов`язково. Застосування самоізоляції або обсервації  до іноземців не здійснюється.

Діти до 12 років, у випадку якщо вони не перебували у контакті з хворою на COVID-19 особою, самоізоляції не підлягають та негативний тест ПЛР-тестування їм не потрібен (стосується громадян України, іноземців та осіб без громадянства).

У разі неможливості встановити  додаток «Вдома», громадянин України підлягає обсервації. 

Оригінал постанови за посиланням — https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/270-2021-%D0%BF#n15

Інструкція з використання додатку «Вдома»  https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/18%20-%20Department/18%20-%20PDF/04.2020/instrukciya-diy-vdoma.pdf

З повагою Анекс Тур