Оновлення: внесення змін до правил перетину кордону для протидії коронавірусу

Відповідно до заяви Міністерства охорони здоров`я України, нові зміни до «карантинної» постанови №1236 від 9 грудня 2020 року мають сприяти виявленню та протидії розповсюдженню коронавірусу, зокрема його «Дельта»-штаму. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко (Viktor Liashko) на засіданні Кабінету Міністрів 26 липня, де прийняли рішення проактивно реагувати на можливість нової хвилі COVID-19.

«Штам коронавірусу “Дельта” активно шириться західною Європою та країнами, які обирають наші громадяни для літніх подорожей. Ми пропонуємо нові правила перетину кордону, щоб знизити можливість поширення вірусу в Україні, якщо хтось інфікується за кордоном. Також завдяки цьому ми зможемо робити більш якісні епідемічні розслідування у разі виявлення носія. Самоізоляція або обсервація невакцинованих від COVID-19 людей сприятиме контролю та зменшить шанс нового масштабного спалаху», — коментує міністр. Детальніше за посиланням.

З 5 серпня 2021 року починають діяти нові правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що пов’язані з карантином. Детальніше за посиланням